MultiWaveHealing over ionisch.

colloïden literWaarschijnlijk heeft u al in onze teksten de term "ionisch" gelezen. Net als de term "colloïdaal" zorgt het nog al eens voor verwarring. Uit recent onderzoek leren we dat het waarschijnlijk de ionische vorm is die werkzaam is. "Colloïdaal" verwijst naar deeltjes; vaste, niet opgeloste deeltjes, kleiner dan een micrometer met een zeta (negatief net als de aarde) potentiaal.
Dit is een soort electrisch veld waardoor deze deeltjes blijven zweven in bijvoorbeeld water. Ionisch zilver is, net als ionisch goud of koper, géén zilver. Zelfs bij verbindingen met andere stoffen kunnen we nog niet spreken over "zilverdeeltjes". Ionen zullen eerst hun electrische lading moeten combineren om metaaldeeltjes te vormen. Ze zullen op zichzelf geen kleur aan het water geven, zelfs niet in een verzadigde oplossing. In een oplossing met zout of in het menselijk lichaam (maag) vormen ze chloriden of hydroxyden. Ons lichaam kan hier niets mee, het kan het zelfs niet uitscheiden. Deze samenstellingen kunnen een toxische belasting vormen, een colloïde niet. Een colloïdaal deeltje laat pas ionen los op zijn reis in het lichaam als gevolg van natuurlijke processen, en dan nog heel weinig.

Bij de methode met gelijkstroom komen relatief veel ionen in het water. Belangrijk is het dus om heel zuiver water te gebruiken zodat de ionen geen kans hebben om één van deze samenstellingen te vormen. Eerder zullen ze een gedeelte van hun lading kwijtraken, elkaar vinden en metaaldeeltjes gaan vormen. Electrolyse colloïdaal generatoren die met wisselspanning werken verdienen dan de voorkeur. De methode met een plasmaboog minimaliseert de kans op ionen. Dit verhoogt de stabiliteit van het colloïde enorm. Deze colloïden verkleuren niet. De theorie van MultiWaveHealing luidt: ionen die lokaal loskomen van metallische deeltjes hebben het meeste effect door hun hogere verspreidingsgraad door het lichaam.

Houdt in gedachten dat de discussie over ionen en colloïden en hun respectievelijke werking zich op academisch niveau afspeelt. Met de informatie die we nu hebben kunnen we alleen zeggen dat ionen een bepaalde werking hebben. Geproduceerd in water en ingenomen bestaan deze ionen niet lang; ze verbinden zich al in de maag tot stoffen die niet oplosbaar zijn.
N.B.: Dit is geen wetenschappelijke website en MultiWaveHealing wil die indruk ook niet wekken. Alles wat u hier vindt kunt u ook elders op internet vinden. Lees in dit verband ook de disclaimer .

© MultiWaveHealing 2009

navbar home contact colloïdaal goud colloïdaal zilver reiki super wave oscillator kirlian ionisch garantie

is there anybody out there ?